Nieuwe grafmand Hemels (te bestellen)

13 december 2021 Uit Door De Wilgenstudio

De nieuwste grafmand Hemels, NU te zien in onze showroom van de Wilgenstudio.

Deze grafmand is gemaakt van wilgenteen uit onze eigen biologische teelt, en het model is door ons zelf ontworpen en ambachtelijk uitgevoerd in de Wilgenstudio. Er zijn kleine veranderingen aan de mand. Zo is er in samenspraak met enkele crematoria gekozen voor een vlechttechniek die de zijwand dubbel maakt. Hierdoor is het gebruik in de crematoria duurzamer geworden. Voor details over dit technische aspect kunt u contact met ons opnemen. De bodem is van hout uit duurzame bosbouw van Staatsbosbeheer, dus kan hij zonder meer gebruikt worden op iedere natuurbegraafplaats in Nederland. Het voordeel van het hout is dat de crematoria er geen invoerplank meer bijĀ  nodig hebben.

In de deksel zit nu een 3 jarige wilgentak. Een techniek uit oa Frankrijk en Duitsland om een ovale bodem te beginnen. Ook zit er een 2 jarige wilgentak door aan de binnenzijde rond gebogen. Dit komt bij de franse mandenvlechterij vandaan, en werd gebruikt in zware gebruiksmanden in o.a. de druiventeelt. Deze grafmand is een doorontwikkeling van jaren lange ervaring in het vlechten van manden en uitvaart producten.

U bent altijd welkom om deze grafmand, of onze hele collectie te komen bezichtigen in de showroom van de Wilgenstudio. Voor het maken van een afspraak kunt u even bellen op 0612855059 of 0641469037