Grafmand Basic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitvoering:        Witte of bruine wilg

Details:                Witte, bruine, groene of  zwarte wilg

Handgrepen:    Standaard touw, ook mogelijk met wilgentenen oren of leren handgrepen

Hout:                     Vuren

Bekleding:          Ongebleekt katoen en zuiver wol

Prijs:                      950,- inclusief btw en matras met kussen

 

Klik op de foto’s voor details

 

 

Bewust en duurzaam de aarde verlaten

Binnen de Wilgenstudio wordt altijd gezocht om te kijken wat er mogelijk is en wat de wensen van klanten zijn. Zo was er naast de Zeemans grafmand de behoefte aan een meer vrouwelijkere versie , die meer richting grafmand Hemels ging. Zo zijn we op deze versie uitgekomen. Hij is heel basic, door net als bij de Zeemans grafmand de deksel van hout te vervaardigen. Dit keer niet met de stoere steigerplanken, maar nu juist met een zacht geschuurde vurenhouten plank en een mooie vlechtrand ter afwerking.

 

De opbouw van de grafmand

De grafmand wordt  grotendeels gedragen door een vurenhouten bodem, van waaruit het wilgenwerk via de ingestoken staken prachtig omhoog klimt in verschillende natuurlijke kleurschakeringen.  Uiteraard is een egale tint ook altijd mogelijk , het is maar net wat bij u of de overledene past.

De afwerking van de grafmand

Om de deksel sluitend op de mand te kunnen maken, is hier gekozen voor een ‘houten touwtje’ techniek van jute en Katwilg. Uiteraard zijn hier ook andere keuzemogelijkheden in, met bijpassende natuurlijke materialen, zoals bewerkte wilgentakken, knopen en/of leer.

Ook zijn de randen van de mand omringd door mooie sterke handgrepen, van dik touw met natuurlijke vezels. Het verschil met de Hemelse grafmand, is dat het touw bij deze mand onder de mand door getrokken is, in plaats van door het vlechtwerk zelf.

 

Personaliseren van de grafmand

Deze mand is naast basic,  toch ook romantisch.  Bovendien geeft de deksel de mogelijkheid om zich te laten beschilderen of van teksten te voorzien, bijvoorbeeld door kinderen. Ook kunt u hier natuurlijk een prachtige bloemenzee op uit stallen.

Net als bij alle andere grafmanden van de Wilgenstudio, is grafmand Basic  voorzien van een zachte binnenbekleding (inclusief de deksel), samengesteld uit zuiver wol en/of ongebleekt katoen.

Ook wordt iedere grafmand compleet geleverd met matras en hoofdkussen, van hetzelfde materiaal. Eventueel kunt u tegen een vergoeding ook kiezen voor een nog zachtere ondergrond van geprikt wol vilt, met prachtige natuurlijke structuren.

 

Vervoer en opslag

De grafmanden kunnen bij u afgeleverd worden tegen een meerprijs van 0,30 cent per kilometer.

Tevens hebben wij een opslagmogelijkheid voor u tegen betaling, als u wenst om van te voren al een mand te bestellen, maar u geen opslagruimte heeft.

Zie hiervoor onze bedrijfsmogelijkheden en voorwaarden pagina.

 

klik op de foto voor meer informatie per grafmand !

  • Heeft u zelf inspiratie qua samenstelling of vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.
  • Klik ⇒ hier, om te zien welke grafmand op dit moment op voorraad is.
  • Zit de mand die u graag zou willen hebben er niet bij, dan kunt u ons altijd vragen of de mogelijkheid er is, dat wij deze voor u kunnen maken.