Manden vlecht workshops

24 januari 2022 Uit Door De Wilgenstudio
Manden vlecht workshops

Vanaf dit voorjaar worden er workshops gegeven op verschillende locaties in Nederland. In samenwerking met 2 organisaties, The Green Circle (ambachten in de natuur) en Siegurd.nl (bushcraft).

Bij The Green  Circle werkt u in een buiten atelier op het Landgoed van de Zonnebloem bij Winterswijk.  Tegelijkertijd vinden er allerlei andere workshops plaats, zoals vershout bewerken, ijzer smeden, keramiek, vilten etc. Alle workshops staan dicht bij de natuur, zijn nauw aan elkaar verbonden en zijn inspirerend voor elkaar. Een mooi team van de top van Nederlandse ambachtslieden geeft de cursussen hier. Manden vlechten wordt gegeven door Hedy, die vooral bekend staat om haar prachtige grafmanden en grafbaren.

U kunt bij The Green Circle  terecht als beginner of als gevorderde. Komt u meerdere keren, of bijvoorbeeld de week tijdens oerkracht, dan maken we samen een programma om het ambacht te verdiepen. Maar u kunt ook terecht om een keer aan het ambacht te proeven.

The Green Circle:

workshop:

18 en 19 juni

14 t/m 16 oktober

OERKRACHT, De actieve groene vakantie,

14 t/m 20 augustus

Siegurd.nl,  Tijdens het weekend van 9 en 10 juli wordt er een mandenvlechtcursus verzorgt die gericht is op Bushcraften. In dit weekend geen traditionele manden. Maar manden gericht op Bushcraft, zoals verzamelmanden of fuiken. U leert hier welke materialen vlechtbaar zijn en hoe te vinden. We werken in deze cursus met wilg, om u een aantal basis principes te leren welke u vervolgens zou kunnen uitvoeren met andere materialen.

Siegurd.nl, Bushcraft

9 en 10 juli

Voor meer informatie:

www.thegreencircle.nl

www.siegurd.nl

dende